Wie ben ik
Mijn naam is Dirk van Daalen, getrouwd, vader van vier kinderen en geboren in 1978 in het dorpje Maasland te vinden in het Westland. Ik heb daar 9 jaar mogen wonen voordat ik als kind meeverhuisde met mijn ouders naar Zeewolde in Flevoland. Hier ben ik opgegroeid en ben ik verder gaan wortelen. Destijds nog een heel nieuw dorp in Nederland en daarmee een smeltkroes van verschillende Nederlandse culturen.
Hier heb ik geleerd dat niets zo mooi is als ontdekken wat de eigen achtergrond van mensen en hun cultuur is.
In mijn leven haal ik veel inspiratie uit mijn geloof. Hier ben ik mee opgegroeid, maar het is voor mij gaan leven door ervaringen die ik zelf ben gaan opdoen. Ik heb in mijn geloof ontmoet.
Ik heb van mijn ouders mogen ontdekken wat bij mij past en zo ben ik na wat omzwervingen gestart met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, tegenwoordig Social Work.
Ik ben gaan werken met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Daarna heb ik gewerkt in de gehandicaptenzorg op een woongroep voor kinderen met meervoudige problematiek (verstandelijke beperking, autisme spectrum, e.a.).
Vervolgens ben ik gaan werken in de jeugdhulp als gezinsbegeleider met een focus op gezinnen in acute crisis. Inmiddels heb ik in het werken met gezinnen in crisis ruime ervaring.
Naast de begeleiding/ therapie die ik biedt vanuit mijn praktijk, werk ik nog voor een grote jeugdhulporganisatie in Eemland waar ik nog steeds met gezinnen in spanningsvolle/ crisisachtige situaties werk.
Zo heb ik mijn kennis van gezinnen, ouderschap en relaties in de praktijk verdiept en uitgebreid.
Verder heb ik mij verdiept in scheidingsproblematiek door therapeut te worden in het programma “Kinderen uit de knel” als ouder- en als kindertherapeut voor ouders waarbij de scheiding te complex is geworden. Momenteel ben ik daar niet meer bij betrokken, maar de ervaring neem ik uiteraard mee.
Maar de grootste verdieping in mijn werk heb ik gevonden in de contextuele (gezins-)hulpverlening.
Hulpverlening die niet alleen de mens ziet, maar ook in welke context deze mens leeft, wat deze mens in zijn gezin en familie heeft gegeven om een bijdrage te leveren aan deze context van gezin en familie. Soms heel helpend, maar soms ook ten koste van deze mens zelf, omdat het niet gezien is. Door te werken aan wat is gegeven en wat is ontvangen, beweegt er iets in het gezinssysteem en kunnen we starten met het opbouwen van de conditie.
Sinds december 2022 ben ik gediplomeerd contextueel therapeut.